Csőke és Társa Konzulens Iroda


3508 Miskolc, Tábortűz u. 9.
Fax: 46/560-354
Mobil: 30/950-8461, 30/978-5895
E-mail: csokevam@csokevam.hu

Specialitásaink

Gyakorlati tapasztalat, hogy a gazdasági életben előforduló események, esetenként vitás, problémás ügyek komplex értelmezést igényelnek.

Amikor egy konkrét ügy kapcsán több – egyenként is nehezen értelmezhető – jogszabályt kell alkalmazni, és azok a vám-és kapcsolódó területek jogi útvesztőjébe vezetnek, hasznos lehet, ha valaki segít az eligazodásban.

Sűrűn előfordul, hogy fedik egymást olyan jogszabályi előírások, melyek nem csak egy ellenőrző hatósághoz tartoznak.

Példaként említhető az áfa-raktárak helyzete, amely az adó-és vámjogszabályok speciális együttes és kiegészítő alkalmazását kényszeríti az ügyfelekre és a hatóságokra egyaránt.

Irodánk egyik specialitása, hogy az ilyen komplex jogszabályalkalmazó-értelmező feladatok megoldásában nagy tapasztalattal rendelkezik. Munkánkat - jellegénél fogva - helyszíni megjelenéssel látjuk el, a ránk bízott feladatokat, a kérdéseket, problémákat azok keletkezési helyén szeretjük és tudjuk értékelni, elemezni.

A vám-és adóhatósági ellenőrzések módszertana, tematikája számunkra a dolog természeténél fogva jól ismert. A sokszor említett szak-és jogszerűséget szem előtt tartva azt magunkra nézve kötelező igazodási pontnak tekintjük, és ennek szellemében járunk el megbízóink ügyeiben is.


©2008 fps webügynökség